Introductieschieten

Als je op een gezonde manier geïnteresseerd bent in de schietsport en onze vereniging, dan bestaat de mogelijkheid om op een verenigingsavond kennis te komen maken, het zogezegde introductieschieten. Voor deze bezoeken moet altijd vooraf een afspraak worden gemaakt.

  • Je kunt het contactformulier invullen waarna wij je benaderen voor het maken van een afspraak.
  • Het is ook mogelijk om door een lid van onze vereniging te worden geïntroduceerd. In dat geval dient het bestuur door hem of haar – minimaal een week van te voren – op de hoogte te worden gebracht van je wens en ook dan zullen wij contact met jou opnemen om je uit te nodigen voor een kennismaking tijdens een verenigingsavond.

Op die avond willen we je zoveel mogelijk laten zien en zullen we proberen alle vragen die bij je leven over onze sport en onze vereniging, te beantwoorden. Je kunt op die avond een indruk krijgen van de schietsport, onze vereniging, de leden en de accommodatie.

Je mag – na het lezen, invullen en ondertekenen van een gastenformulier – onder begeleiding van een daartoe door het bestuur aangewezen persoon de schietbaan bezoeken. In verband met de veiligheid moet je de instructies van die begeleider altijd en zonder enige uitzondering opvolgen. Binnen de SchietsportVereniging Voordorp worden de schietoefeningen uitsluitend gedaan op kartonnen schietkaarten met daarop een cirkelvormig doel, het visueel genaamd. De grootte van de schietkaart en het visueel zijn afhankelijk van het wapen waarmee en de afstand waarop je de schietoefening doet. Het hoogst bereikbare is natuurlijk het hart van het visueel te treffen. Zo’n treffer is goed voor 10 punten.

We begrijpen maar al te goed dat het vrijwel onmogelijk is om in één avond te beslissen of de schietsport ook jouw sport kan worden. Geen nood, we bieden je de mogelijkheid om tot driemaal toe op onze verenigingsavond te komen ‘proeven’. Besluit je om de schietsport werkelijk bij de SV Voordorp te gaan beoefenen, dan kun je de procedure voor aanvraag van het lidmaatschap volgen en een aanvraag senior aspirant (18 jaar of ouder) of junior aspirant (14 tot 18 jaar) indienen.

Een avond introductieschieten kost bij SV Voordorp €10,-. Hiervoor krijg je een doosje .22 munitie (50 patronen) ter beschikking gesteld, een drankje en begeleiding op de schietbaan tijdens de schietoefening.