Begeleiding

Tijdens een kennismakingsbezoek kun je overleggen over de mogelijke invulling van je wensen op het gebied van de schietsport. Er zijn veel disciplines en zeer veel verschillende sportschutters. Wat voor soort sportschutter ben jij of wil jij worden?

 

De wedstrijdschutter

De wedstrijdschutter is zeer prestatiegericht en neemt geen genoegen met een 7, 8 of 9 maar wil steeds de ’10’. Om dat te kunnen bereiken wordt er voortdurend getraind op de diverse technische onderdelen: het opbouwen van een stabiele houding, een goede ademhaling, het juist hanteren van het wapen en het afdrukken van het wapen om er maar eens een paar te noemen.

Daar bovenop komt nog het gedurende de gehele oefensessie of wedstrijd vasthouden van de concentratie. Een goede lichamelijke en geestelijke conditie is van groot belang om op hoog niveau te kunnen presteren. De trainingen zijn zeer intensief en wedstrijdschutters kunnen die niet altijd zelfstandig doorlopen. We hebben gediplomeerde trainers met ruime ervaring die hen kunnen helpen met het opzetten, uitvoeren en begeleiden van een trainingsprogramma.

Wedstrijdschutters nemen het regelmatig in competitie- en wedstrijdverband tegen elkaar op. Dat kan binnen de eigen vereniging plaatsvinden maar ook op afdeling, district, nationaal of internationaal niveau. Deelname aan de Olympische Spelen is ook in de schietsport natuurlijk het hoogst bereikbare doel.

 

De recreatieve schutter

Niet iedere sportschutter is zo ambitieus. Recreatieve schutters zijn vaak al blij als alle schoten in het ‘zwart’ zitten. Zij beleven naast de schietoefening, ook aan het sociale aspect veel plezier. In de kantine is daarvoor met een praatje, drankje en hapje dan ook alle ruimte.

Onze trainers staan niet alleen de wedstrijdschutter bij maar zorgen in de eerste plaats voor de opvang en begeleiding van aspiranten. Hierdoor wordt hun kennismaking met de schietsport geen sprong in het diepe maar een waardevolle en plezierige ervaring.

Onnodig om te zeggen dat er vóór een schietoefening geen  middelen zoals alcohol, drugs of medicijnen die het reactievermogen beïnvloeden, gebruikt  mogen worden.

Neem gerust contact met ons op. We vertellen je graag nog veel meer dan we hier hebben geschreven.